tähtiverstasTehtyjä esityksiä ja tilaajia:

2014

Valinta, esitykset jatkuvat

Palautetta katsojilta/tilaajilta:

"Vanhana erityisnuorisotyöntekijänä toivoisin, että esitys näytettäisiin, vaikkapa kaikille seiskaluokkalaisille joka kaupungissa. Aiheesta on vuosien mittaan ollut niin paljon erilaista materiaalia ja esityksiäkin olemassa, mutta mielestäni nyt aihetta on onnistuttu käsittelemään uudella tavalla. Aiheella on ohjaajan helppo saada yleisö kyyneliin halutessaan, mutta keneltä onnistuu kyyneleet ja "pissathousuunsaava" nauru saman tunnin sisällä silti olevamatta groteski? Tässä se onnistuu! Päihdetyötä pitkään tehneenä toivoisin todella, että ennaltaehkäisyyn panostettaiin enemmän ja sen keinoista tämä esitys on ehkä paras näkemäni. Myös sosiaali- , terveys- ja kasvatusalan ihmisille tai päihdeongelmaisten läheisille uskon esityksen toimivan. Joskus on vaikeaa saada tunnelukkojaan auki, mutta esityksen aikana nauraessaan tajuaa, että vaikka aihe on vakava, niin meillä on lupa myös nauraa. Muuten ei jaksa, olla läheinen tai auttaja. Työehteisön kehittämispäiville ottaisin esityksen heti, jos olisin vastuussa sellaisen ohjelmasta. Olen kateellinen niille, jotka saavat nähdä esityksen, toivoisin näkeväni sen vielä kerran."

Heli Kaartinen, päihdeohjaaja.

"Itkettää ja jo ennen kuin edes sen tajuan, purskahdan nauruun. Olen liimautunut tarinan kerrontaan ja juoni vie mukanaan. Hahmoja tulee ja menee ja tarina pitää otteessaan. En ehdi analysoida itseäni tai näytelmää, elän sitä. Se tulee iholle ja menee sen alle. Analysoinnin aika on myöhemmin. Tarina on täynnä tasoja ja ulottuvuuksia. Ohjaus on pilkuntarkkaa ja terävää. Näyttelijät ovat monipuolisia ja osaavia. Näytelmän ulkoinen vähäeleisyys toimii valepukuna näytelmän syvemmälle kerroksellisuudelle ja vahvuudelle. Näytelmän aitous, lupaa kyselemätön ote ja draivi puhaltavat katsojan defenssit nurin ja paljastavat paljaan pinnan aistia ja tuntea. Viimeistään musiikki hoitelee loput; sanoma ja tunnelmat osuvat ja uppoavat. Näytelmä sopii kaikille. Se antaa kosketuspinnan niille, joilla sitä ei tähän maailmaan aiemmin ole ja se antaa tarkasteluetäisyyttä niille, joille kyseinen maailma on liiankin tuttu. Mian ja tiimin kanssa oli mukava tehdä yhteistyötä. Kaikki sujui, kuten sovittiin, luotettavasti ja jämptisti. Kyseiseen kertaan ei kuulunut ns. koulutusosuus, mutta keskustelimme yhdessä (koko tuotantotiimi + yleisö) esityksestä sen jälkeen ja se oli erittäin tärkeä osa kokemusta. Suosittelen lämpimästi sekä näytelmää että koulutusta. Meillä kellään ei ole varaa olla ymmärtämättä päihderiippuvuutta. Se koskettaa meitä kaikkia tavalla tai toisella."

Kaisla Joutsela, koordinaattori, Kalliolan setlementti.

"Valinta esityksessä ammattilaiset tuovat aitojen kokemusten pohjalta päihdeongelmista kärsivien ihmisten elämäntilanteita jokaiselta elämän osa-alueelta. Teatteri koulutuskeinona tuo päihde-elämän niin lähelle että katsoja kokee olevansa osa sitä. Valinta esitys herättää keskustelua, jonka pohjalta on hyvä miettiä työyhteison työtapaa, työntekijän lähestymistapaa. Ymmärrys addiktiosairaudesta myös vähentää työntekijöiden kuormitusta."

Annimari Mahlamäki, päihdetyöntekijä, Turku

"Suomalaiset, myös nuoret tietävät, ettei päihteiden käyttö ole järkevää. Aloittamispäätökseen kannattaa vaikutta tunteen tasolla. Valinta-näytelmä toimii siinä erinomaisesti. Se on rehellinen ja realistinen kuvaus huumeiden maailmasta käyttäjien ja läheistensä näkökulmista. Näytelmän herättämien tunteiden käsittely ohjatusti esityksen jälkeen on avain asennemuutokseen."

Juha Voutilainen, puutualkoholismiin.fi2013

Valinta, esitykset jatkuvat2012

Valinta, komedian keinoin toteutettu ravisuttava näytelmä nykypäivän nuorten kohtaloista päihteiden käytön maailmassa.
Näytelmä on tuotettu tilaustyönä Naulakallion erityiskouluun Helsinkiin ja kiertää eri puolella Suomea

Kuvia, nostalginen läpileikkaus suomalaisten perheiden muutoksista 50-luvulta tähän päivään.
Esitys tuotettiin tilaustyönä kansalliseen Perheterapiakongressiin Turun Caribia Areenalle (tilaaja Suomen Perheterapiayhdistys ry)2009

Huono Ihminen, näytelmä päihdehuoltolainsäädännön porsaanrei'istä, Mikkeli yhteisön tilaama esitys osallistui myös Talentia -kilpailuun

Meno-paluu, näytelmä syrjäytyneen ihmisen paluusta yhteiskuntaan, Suojatie Ry

Joulusatu, lastensuojelulaitos Lämmin Syli:n nuorten kanssa valmistettu jouluesitys2008

Riippuvuudet osana arkielämää, Turku AMK:n hyvinvointiviikot

Hyvät Tavat Kunniaan! tapakulttuurikoulutusta ammattikoululaisille (Salo, Turku, Naantali, Lohja, Järvenpää)2007

Sisäinen solarium, näytelmä korvaushoidon toimivuudesta
Tilaajat:
Helsingin kaupunki (useita esityksiä)
Tsemppi Ry

Hirviöpäivä!
Lastensuojelulaitos Lämmin Syli:n asukkaille järjestetty toimintapäivä

Kaikki kotisivujen materiaali, ellei toisin mainita, on Tähtiverstas Ry:n omaisuutta, eikä sitä tule kopioida ilman asianmukaista lupaa.
Sivujen suunnittelu ja toteutus: Frida Gee